Despre

Povestea

Our Beginnings

„Atelier” sugerează ideea unui întreg proces de producție, insistând asupra conceptului de fabricație artizanală, care se desfășoară la fața locului. “Atelier de Cuisine” este, după cum îi spune și numele, un atelier-bucătărie, în care clientul, datorită bucătăriei deschise, poate observa evoluția pregătirii fiecărui preparat din meniu.

Mâncarea este inspirată din bucătăria franțuzească și cea internațională, iar localul ilustrează perfect noțiunea de restaurant bistronomic, o noțiune ce îmbină termenii “bistro” și “gastronomie”.

Născut la începutul anilor ’90 și luând amploare în ultimii 10 ani în Franța, acest trend a reușit să transforme ceea ce înseamnă un restaurant de top, producând o bucătărie rafinată, dar care oferă o atmosferă mai informală, cu prețuri mai rezonabile decât cele dintr-un restaurant de lux, în special când vine vorba de masa de prânz care include meniuri de tip business lunch.

Our Vision

Ne place să credem că proiectul nostru bistronomic este despre a te bucura de ingrediente de calitate și de o preparare a acestora într-un mediu cald și prietenos. Astfel, dorința noastră este de a veni în întâmpinarea tuturor oamenilor preocupați de a-și îmbunătăți starea de sănătate printr-o alimentație echilibrată, preparându-le feluri de mâncare cu ingrediente cât mai naturale, legume și fructe de la producători locali, superalimente, dar și alicamente (termen ce îmbină “alimentele” cu „medicamentele”, considerate a fi terapeutice). Toate acestea, ținând cont, bineînțeles, de respectarea strictă a măsurilor de igienă, atât în timpul procesului de gătit, cât și în procesul de curățare a echipamentelor și a spațiului.

Așadar, vă invităm să descoperiți acea parte din sufletul nostru, pe care o transpunem în farfuria din fața voastră. Vă așteptăm să-l cunoașteți pe Vincent care va reuși să vă cucerească prin pasiunea sa pentru bucătăria sănătoasă și gustoasă!

Echipa

vincent

Chef Vincent Lointier

Este pasionat de bucătărie de la 11 ani şi a lucrat cu bucătari de top din Franţa, inclusiv la restaurante premiate în Ghidul Michelin. După mulţi ani în care a lucrat în câteva dintre cele mai bune restaurante din Franţa, Vincent spune că cel mai important lucru pe care l-a învăţat este simplitatea: „într-o farfurie nu trebuie să amesteci multe gusturi şi multe ingrediente. Dacă materia primă este proaspătă şi produsul pe care ni-l livrează agricultorii/fermierii este bun, atunci meseria noastră de a face o farfurie reuşită este simplă.”

De asemenea, a fost rugbist profesionist, activând în Liga a II-a la una dintre campioanele „Cocoşului galic”. Vincent a lucrat un an şi jumătate la restauratul cu două stele Michelin – „Le grand ecuyer”, din localitatea Cordes-sur-ciel, din centrul Franţei, iar faptul că a fost obişnuit cu viaţa de sportiv profesionist, spune Vincent, l-a ajutat să reziste la provocările la care a fost supus acolo.

ADI_4099

Happy Customers

ADI_4139